Workshops Lezingen High Tea EtiquetteWijnproeverij

Bij Culinette kan op twee manieren op een ontspannen manier kennis worden gemaakt met etiquette:
door de etiquette workshop en door het etiquette diner. Zowel particulieren als bedrijven behoren tot de doelgroep. Een workshop kan aangepast worden aan een groep.


Tijdens de workshop zullen de volgende thema's worden behandeld:
Presentatie met kleding, dresscode, uiterlijk, houding in diverse situaties.
Receptiebezoek, netwerken, non-verbale communicatie
Voorstellen, kennismaken, groeten, tutoyeren.
Tafeletiquette, tafelschikking, gastheer/gastvrouw


Bij de ontvangst krijgt u een lekker kopje koffie of thee met Culinette gebak en er wordt afgesloten met een glaasje wijn.

Kosten ca. € 25,- per persoon; prijs is afhankelijk van aantal personen.


Tijdens een informeel programma zullen belangrijke punten worden behandeld over gastheerschap, tafeletiquette, wijnen en gerechten. Er worden praktische kennis en tips meegegeven om professioneel en cultuurbewust te kunnen dineren met (zaken)relaties.

Het etiquette-diner wordt gehouden in een gezellig en sfeervol restaurant. Deze gelegenheid kan worden geselecteerd door Culinette, maar het is ook mogelijk dat de klant zelf een restaurant uitzoekt. Hierbij moet opgemerkt worden dat Culinette uitsluitend samenwerkt met gerenommeerde restaurants die aan de kwaliteitseisen van Culinette voldoen.

Bij de ontvangst krijgt u een aperitief, daarna kunt u genieten van een drie gangendiner. Per gang wordt een wijn geserveerd en daarbij wordt verteld over de wijn, de beoordeling van de wijn en de wijn-spijs combinatie. Halverwege het diner wordt de tafeletiquette besproken. Tijdens het diner zal gepraat worden over de tafelschikking, de omgang met obers, het gebruik van bestek en glazen en afrekenen en fooien.

Tijdens het diner zullen de deelnemers kritisch bekeken worden door de gastvrouw op etiquette en zij zal daarbij niet schromen om op subtiele wijze te wijzen op eventuele tekortkomingen. Plezier staat hierbij voorop.

Voordelen
Veel praktische kennis en tips die direct toepasbaar zijn.
Complete mini-wijncursus, zelf leren, zien en proeven van wijnen.
Volledig compact programma, allemaal in één avond.
Na afloop meer onstpannen genieten van formele situaties


Zakendiner 1


Zakendiner 2
Copyright © 2006 Culinette